Over ons

Over ons.

 

Wij lossen het samen op!

FeitH is ontstaan vanuit onze verontwaardiging over persoonlijke ervaringen met grote organisaties die schade veroorzaken en vervolgens proberen om de gevolgen af te wentelen op de gedupeerde van o.a. de gaswinning. Dat doen deze organisaties vooral door gebruik te maken van hun omvang, uithoudingsvermogen en financiële slagkracht.

Gevoelens van machteloosheid

De gedupeerden krijgen snel het gevoel dat ze machteloos staan tegenover bijvoorbeeld de NAM,  het systeem, de Staat (der Nederlanden die net zo schuldig is aan de achteruitgang in Groningen als de NAM), grote advocaten- of accountantskantoren, banken, verzekeraars,  of multinationals. Gevoelens van machteloosheid werken verlammend, mensen worden passief en voelen zich niet opgewassen tegen de grote problematiek die hen “overkomt”.

De oorzaak ligt bij de Staat, dan wel de NAM

Grote organisaties profiteren daarvan. Zij hebben ook het liefst dat u hele dagen vult met zorgen en piekeren. Dan komt u niet toe aan de kern van het probleem namelijk: dat de oorzaak bij de Staat dan wel de NAM ligt.

Aardbevingsproblematiek

De Groningse aardbevingsproblematiek is een goed voorbeeld. De NAM heeft de schade die de gaswinning veroorzaakt jarenlang ontkend. Nu ontkennen onmogelijk geworden is worden ten gevolge van de aardbeving van Huizinge en het rapport van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid uit 2015 worden de problemen gebagatelliseerd en de gedupeerden weggezet als profiteurs, die zelf via achterstallig onderhoud of andere factoren schuldig zijn, maar toch het onderste uit de kan willen hebben.

Machteloosheid is schijn

Machteloosheid is wat ons betreft slechts schijn. FeitH pakt succesvol gevestigde belangen aan op basis van een aanpak waarbij inhoudelijke deskundigheid op het terrein van schade-, schadevergoeding en expertise hand in hand gaan met publiciteit en benaderen van de politiek en alle andere betrokkenen. Daarbij blijkt dat de kracht van grote organisaties ook hun zwakheid is. Een groot scala aan andere belangen en gevoeligheid voor kritiek in de publieke arena in combinatie met kwalitatief sterke inhoudelijke expertise leidt er toe dat een oplossing sneller dan verwacht in zicht komt.

Wij leveren oplossingen

Wij gaan recht op ons doel af en laten ons niet afleiden door rookgordijnen of ingewikkelde structuren. Wij willen dat onze klanten in hun kracht komen te staan en samen met hen kunnen we de wereld aan en pakken we uw schadeafhandeling aan! Wij leveren oplossingen, liefst door middel van samenwerking maar gaan conflicten niet uit de weg.

Schotman meets Nette

Nette Kruzenga

Nette Kruzenga heeft veel praktijkervaring met aardbevingsschade en andere gedupeerden. Ze heeft sinds 2007 uitgebreide ervaring met internationale juridische procedures op het gebied van civiel- en aansprakelijkheidsrecht. In 2015 bereikte ze dat de Raad van State een voorlopige voorziening bevel waarbij de gaswinning rond Loppersum werd stilgelegd. Ook een grote procedure tegen een top-tien-accountantskantoor werd gewonnen. Recent werd een schikking bereikt met de NAM in een grote schade-procedure en er zijn er meer op komst.


Schade-afhandeling met verzekeraars behoort tot de dagelijkse praktijk. Nette woont in de gemeente Hoogezand-Sappemeer en heeft zelf ook aardbevingsschade. Ze is analytisch, juridisch zeer sterk en heeft veel gevoel voor de menselijke kant in een juridische zaak. Het liefst neemt ze die ook mee naar de rechter en in haar contacten met belanghebbenden. Oplossingsgericht maar niet bang voor een conflict.

Mijnbouwschade


  • gaswinschade
  • zettingsschade
  • overige schade door mijnbouw van de NAM en de Staat
Meer over mijnbouwschade

Tuchtrecht


  • grote ervaring met de Accountantskamer
  • College van beroep voor het Bedrijfsleven
  • aansprakelijksheidsclaims
Meer over tuchtrecht

Public affairs


Voor als u uw relatie met uw belanghebbende wilt verbeteren dan zijn wij er voor u!

Meer over public affairs